De beste haarverzorgingstips

      No Comments on De beste haarverzorgingstips

Kapper Mijdrecht

Sommige mensen zijn van nature gezegend met stralende lokken, anderen moeten iets meer moeite doen om hun kapsel soepel en stralend te houden. Maar allebei willen ze de gezonde conditie van hun haar graag behouden, en waar het nodig is hun haar kunnen versterken. Daarvoor ben je een goede haarverzorging nodig, maar mét alleen een shampoo en conditioner ben je er niet lang niet. Daarom delen we hieronder drie van de beste haarverzorgingstips die voor ieder haartype werken. Niet alleen zodat je je haar sterk en gezond kunt houden, maar ook zodat je weet dat haarverzorging verder gaat dan een lekker ruikende shampoo.

Gevarieërde en gezonde voeding

Voed je haar van binnenuit. Om ervoor te zorgen dat zowel je hoofdhuid als je haar voldoende worden gevoed, kies je voor voeding met voldoende vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Omega-3, Zink en Ijzer zijn heel belangrijk voor je haar. Hetzelfde geldt voor vitamines A, B en E. En vergeet ook vooral niet om dagelijks genoeg water te blijven drinken.

Bezoek regelmatig de kapper

Door een regelmatig bezoekje aan de kapper, kun je ervoor zorgen dat gespleten haarpunten niet verder naar boven kunnen splijten. Haar dat eenmaal gespleten is, valt namelijk niet meer te herstellen. Door de gespleten haarpunten op tijd te laten verwijderen, kun je dode haarpunten vermijden. Zo blijft je kapsel niet alleen gezond, maar groeit je haar ook nog sneller. Daarnaast zal de kapper in Mijdrecht je ook kunnen adviseren wat betreft haarverzorging voor thuis.

Gebruik shampoo niet iedere dag

Veel mensen wassen dagelijks hun haar met shampoo en conditioner. Maar wist je dat dit helemaal geen goed idee is? Shampoo’s bevatten namelijk ingrediënten die je haar kunnen uitdrogen wanneer je het té vaak gebruikt. Limiteer daarom het gebruik van shampoo’s tot een maximum van twee keer per week. Spoel je haar af met koud water na iedere warme douche, en pas op met het borstelen van nat haar. Om gespleten haarpunten te voorkomen, is het slim om te wachten met borstelen tot je haar luchtdroog is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *