De meest bekende Antilliaanse producten

      No Comments on De meest bekende Antilliaanse producten

Antillen

Fria is toch wel een van de meest bekende Antilliaanse producten. Deze frisdrank wordt door iedereen in de Antillen graag gedronken. Het is een verfrissend en sparkelend drankje. De originele smaak van Fria is Kolita, daarna volgden nog allerlei andere smaken over de jaren zoals peer, appel, banaan, sinaasappel, ananas en druif. Tegenwoordig is Fria onderdeel van Coca Cola. Andere bekende Antilliaanse producten vind je vaak terug binnen Nederland.

Bekende Antilliaanse producten

In principe is ieder hoofdgerecht uit de Antilliaanse keuken nogal zwaar op de maag. Bijna alles wordt gebakken. Over het algemeen betekent dit rijst of polenta met gebakken vlees. Heel veel producten die worden gebruikt binnen Antilliaans eten vind je gewoon terug bij de supermarkt of toko in Nederland. Voorbeelden hier van zijn bakeljauw, verschillende soorten vlees, bloem, suiker, bakpoeder, rozijnen, pompoen, okra en zwarte ogen bonen. Veel mensen zijn niet bekend met Antilliaans eten, maar het bestaat vooral uit zogenaamd comfort food. Als je zin hebt om het eens te proberen te koken dan kan je dit eenvoudig doen. Op het internet zijn vele recepten te vinden voor Antilliaans eten.

Typische Antilliaanse gerechten

Een aantal van de meest bekende Antilliaanse gerechten zijn op het gebied van snacks bijvoorbeeld bagels, balletjes die gemaakt zijn van zwarte ogen bonen, pittige gehaktballetjes, kaneelbroodjes, johnny cakes, groenteburgers, aardappel fritters, bapao broodjes, bitterballen met groente en kaas en soesjes met kip en tonijn. Voor het hoofdgerecht kan je denken aan recepten zoals lokale pizza, pulled pork sandwiches, okra met gebakken rijst, gebakken zeebaars, saté met Antilliaanse saus, lokaal draadjesvlees, lokale tosti’s met gerookte kip en saus en verschillende salades. Voor taarten en gebak kom je al snel uit op ijs met gemberkoekjes, guava jam koekjes, zelfgemaakte bagels, een omgedraaide ananastaart, lokale kokoskoekjes, koekjes gemaakt van polenta en citroen, opgerolde kaneelbroodjes, chocoladecake en Antilliaanse puntjes als brood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *