De meest bekende Indiase gerechten

      No Comments on De meest bekende Indiase gerechten

Indiaas eten Den Haag

Op het moment dat je zin hebt in Indiaas eten dan kan je natuurlijk zelf aan de gang gaan in de keuken of Indiaas eten Den Haag bestellen. Er zijn vele bekende Indiase gerechten die je eens geprobeerd moet hebben. De Indiase keuken varieert van regio tot regio en veel gerechten zijn gebaseerd op familierecepten. Je vindt starters waaronder soep en pasteitjes, maar tevens gefrituurde hapjes terug op het menu. De hoofdgerechten die je terugvindt in de Indiase keuken zijn zowel vegetarisch, hebben kip, vlees zoals kip of lam en garnalen in de meeste gevallen. Als bijgerechten vind je verschillende soorten brood zoals pappadums of naanbrood. Tevens zijn er vele vegetarische gerechten als bijgerechten op het menu te vinden zoals linzen, okra, gerechten met tomaten en ui en bloemkool of aardappelen.

Indiase kip hoofdgerechten

De meeste Indiase gerechten serveer je met Indiase rijst en naanbrood. De Indiase keuken heeft vele curry’s zoals de zeer hete Kip Vindaloo uit Goa wat wordt bereid met gember, knoflook, chilipeper en tamarin. Andere bekende kipgerechten uit de Indiase keuken zijn Karai Chicken wat wordt bereid in een kleine wok en verschillende kruiden, paprika, ui en koriander bevat, Curry Madras met hete kruiden en citroen, Chicken Saag met verse spinazie, kip Jalfrezi met uien, tomaat, paprika, groene paprika en verse koriander, Bhuna Murg met ui en tomaat, Kashmeri kip Korma met roodwitte roomsaus, amandelen en diverse specerijen, Tikka Makhani met roomboter, noten, rozijnen, amandelen en verschillende kruiden en Tikka Masala met roomsaus, cashewnoten, rozijnen, amandelen en verschillende specerijen. Gegrild vind je heerlijke Chicken Tandoori terug op de menu’s. Dit is een kip die gemarineerd is in yoghurt en van origine gebakken is in een klei oven.

Indiase vis- en lamsgerechten

Veel van de bovengenoemde kipgerechten kan je ook maken met lam en vis. Daarnaast vind je bijvoorbeeld lam met een saus terug van linzen en specerijen, Dal Gosth. Ook is er gebakken vis terug te vinden op de menu kaart met een lekker Indiaas smaakje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *