Glazenwasser

      No Comments on Glazenwasser

Glazenwassers Amsterdam

We kennen allemaal de glazenwasser die door de straat loopt met zijn laddertje en zijn emmer sop. Als je zelf niet in staat bent om je ramen te lappen, dan kun je vragen of de glazenwasser bij je langs komt. De ramen beneden is meestal niet zo’n probleem maar de bovenramen wordt voor veel mensen als lastiger omdat je vaak een ladder op moet. Of je lapt je ramen met een lange steel vanaf beneden, maar het resultaat is dan vaak niet zo netjes. Maar voor een glazenwasser is dit geen probleem.

Glazenwasser in Amsterdam

Ben je op zoek naar glazenwassers in Amsterdam, dan heb je vaak gespecialiseerde glazenwassers. Je hebt namelijk niet alleen gewone huizen in Amsterdam maar ook veel hoogbouw, kantoorpanden en flatgebouwen. En al deze ramen zijn moeilijk te bereiken met een ladder. En als ze op grote hoogtes bezig zijn is het ook heel belangrijk dat het veilig gebeurd. Je kunt een glazenwasser ook vragen of ze het houtwerk willen schoonmaken omdat ze toch al op hoogte bezig zijn.

Gevaarlijke beroepen

Ik denk dat glazenwasser wel tot een gevaarlijk beroep behoort. Wat kun je nog meer bedenken wat gevaarlijk is? Alle mensen die met machines werken hebben een risico beroep, maar ook de  elektriciens en de elektromonteurs, de bouwvakkers en de beveiligingsmedewerkers. Er bestaan ook verschillende voorschriften die zij moeten opvolgen om de veiligheid te waarborgen. Denk aan kleding en schoenen, maar ook aan protocollen hoe ze moeten werken. Een glazenwasser zit bijvoorbeeld vast aan een touw als ze op hoogte werken. Of ze gebruiken een voertuig met een bakje die omhoog kan zodat ze goed bij de ramen kunnen komen. Een glazenwasser loopt tijdens zijn beroep meer kans op verwondingen dan een militair. Want zelfs de val van een korte ladder kan al behoorlijke verwondingen geven. Maar het is wel een fijn beroep, je bent de hele dag buiten en onder de mensen en het geeft een goed gevoel als je alles naar tevredenheid oplevert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *