Hijsbegeleider, is dit wat jij zoekt?

      No Comments on Hijsbegeleider, is dit wat jij zoekt?

Het verplaatsen van grote dingen door middel van een hijskraan kan best wel een groot karwei zijn. Daarom is het altijd heel erg belangrijk om in dit soort gevallen op te blijven letten. Maar het best een hectisch evenement kan zijn kan het best wel lastig zijn om goed overzicht te houden. Om ervoor te zorgen dat je altijd goed overzicht houdt kun je gebruik maken van een hijsbegeleider. Dat is iemand die in contact staat samen met de persoon die de kraan bestuurd. Samen zorgen ze ervoor dat het allemaal goed en veilig verloopt. Want je wilt immers niet dat er vervelende ongelukken gebeuren. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk maar daarnaast kan een ongeluk ook slechte gevolgen hebben voor de naam van je bedrijf. Maar wanneer je gebruik maakt van een begeleider is de kans op ongelukken een stukje kleiner. 

Hoe wordt ervoor gezorgd dat het op een veilige manier gebeurt? 

Aangezien hijswerkzaamheden best een operatie zijn is het van belang dat alles op een veilige manier gebeurt. Een hijsbegeleider treft hiervoor een aantal verschillende maatregelen. De begeleider zorgt er bijvoorbeeld voor dat de bevestiging goed is en dat de gehele werkzaamheden met de kraan goed en veilig verlopen. Daarnaast staat de begeleider ook klaar mocht het toch nog dreigen mis te gaan. Maar een hijsbegeleider oftewel een rigger zorgt er over het algemeen voor dat de hele werkplaats veiliger wordt. Een rigger zorgt er namelijk voor dat er altijd overzicht is op de grond. Een kraanmachinist kan immer niet goed zien wat er allemaal op de grond gebeurt. Een rigger kan dus precies aan de kraanmachinist beschrijven wat er allemaal op de grond gebeurt. Want de meeste ongelukken met een hijskraan gebeuren vaak op de plekken waar de kraanmachinist het niet kan zien. Dat klinkt natuurlijk best logisch maar alsnog wordt er vaak niet voldoende rekening mee gehouden. En mede daarom is het cruciaal om een rigger in te huren. 

Meer informatie?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog wat vragen hebt op het gebied van een hijsbegeleider. Bij wat voor projecten kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden? Moet je bedrijf nog ergens aan voldoen? Zijn er nog andere eisen? Wil je antwoord op dit soort vragen of op andere vragen die je misschien nog hebt? Bezoek dan even de website van Ducardus productions of neem contact op voor antwoord op andere vragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *