Podosiri is wat wij nodig hebben!

      No Comments on Podosiri is wat wij nodig hebben!

Ben jij aan het nadenken over de toekomst en je eigen gezondheid? Dan is het goed om op bepaalde dingen te letten zoals je voeding. Voeding is voor ieder mens heel belangrijk en het kan je leven bepalen. Daarom moeten mensen kijken naar voeding zoals podosiri. Je ziet tegenwoordig dat er veel slecht wordt gegeten en dat mensen alleen maar achteruit gaan. Veel eten wordt bewerkt met slechte stoffen. denk aan al het groenten in de supermarkt. Veel fruit wordt bespoten zodat het mooier uitziet en het sneller groeit, is dat het waard? Het is daarom goed om te kijken naar eten waar dat niet bij is denk aan biologisch eten. Daarom is het goed om verder te kijken dan alleen naar het eten. Veel mensen eten veel vet voedsel zoals friet en drinken veel frisdrank. Frisdrank is slecht door de vele suikers en slechte toegevoegde stoffen. Tegenwoordig heb je suikervrij drinken maar daar zitten weer zoetstoffen in als aspartaam en stevia. Om te voorkomen dat mensen dik worden en ongezond leven is superfood een goede suggestie.

waarom?

Dit is voedsel dat erg gezond is en veel goed waardes heeft. Deze producten zijn  natuurlijk en zullen meer goed doen dan alleen je buik vullen. Het is erg belangrijk voor de mens om goed te eten en daarom is het goed om superfood te eten. Dit eten wordt steeds populairder omdat mensen nadenken over hun gezondheid. Gezondheid is voor de mens uiterst belangrijk omdat er veel voordelen aan zitten. Dit soort eten zijn voedingsmiddelen die een positieve invloed zouden hebben op ons lichaam. Zo zouden ze beschermen tegen kanker of hart- en vaatziekten. Dit eten is vaak duurder dan slechter eten maar je hebt er wel wat aan over.

palissadepalm 

 

podosiri is een kleine donkerblauw tot paarse vrucht die lokaal in Brazilië, Peru en Suriname voorkomt. de bes is ongeveer 2,5 centimeter groot en groeit in de grote trossen aan de acai palm. ook in Suriname komt deze 20 tot 30 meter hoge boom voor. de Surinaamse benaming in lokale talen is pinapalm of podosiri. in het Nederlands spreekt men het uit als palissadepalm. In Brazilië en Suriname wordt de vrucht al jaren gegeten in een pulpvorm. de vers geprepareerde podosiri pulp bevat zeer hoge concentratie antioxidanten, omega 3,6 en 9, vitamines, vezels en minerale zouten. dit product is dus gezond en er zitten veel goede stoffen in. Is dit iets voor jou?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *