Wat is er leuk aan de stad Utrecht? – 3 tips 

Lunchen in Utrecht

Amsterdam en Rotterdam zijn waarschijnlijk de meest bezochte steden van Nederland. Daarnaast heb je nog typisch Hollandse steden zoals Gouda, Delft of Alkmaar. Ook die zijn populair bij toeristen. Maar wist je dat de stad in het midden van Nederland ook zeker het bezoeken waard is. In dit artikel lees je waarom Utrecht een heerlijke stad is om een dagje naartoe te gaan. 

#1 De allerleukste lunchtentjes 

Utrecht gaat ook zeker met zijn tijd mee wat betreft de gezellige eettentjes. Vooral langs de Oudegracht vind je allerlei mooie terrassen. In de zomer zit je daar lekker aan het water. In de winter zit je binnen in een gezellig historisch pand. Lunchen in Utrecht is dus echt een beleving. 

Keuze uit alle keukens 

Lunchen in Utrecht is ook zeker niet saai. Je vindt er allerlei verschillende soorten keukens. Let dus goed op de menukaarten aan de deur voordat je ergens naar binnen stapt. Het moet dus wel volledig je smaak zijn. 

Bourgondisch eten in Utrecht 

Natuurlijk is het ook mogelijk om Bourgondisch te lunchen in Utrecht. Dit is mogelijk bij onder andere De Kleine Baron. Denk aan kroketten op witbrood of een heerlijke tomatensoep. Een lekkere Hollandse maaltijd smaakt vast voor iedereen. 

#2 Domplein 

Het is niet alleen het plein. De Domtoren is de werkelijke blikvanger. Het is de hoogste kerktoren van heel Nederland. Volgens de legende is dit echt het meest centrale punt van heel Nederland. Vroeger was het een middelpunt van de weg tussen Katwijk naar de Duitse grens. In de vorige eeuw was het een centrale tramhalte. De binnenkant van de Dom is ook echt wel een bezoekje waard. 

#3 Hele mooie musea

In Utrecht vind je verder fantastische musea. Het ligt er helemaal aan waar jij van houdt. Met kleine kinderen is het tof om naar het Nijntje museum te gaan. Zitten er liefhebbers van treinen in de familie? Ga dan naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *