Welke skills heb je nodig als je online marketeer wil worden?

online Marketing vacatures

Er zijn een tal van bedrijven en merken die op zoek zijn naar een online marketeer. Dat zie je vooral aan de online marketing vacatures die overal open staan. Ook onder pas afgestudeerde studenten is het een populair beroep. Echter heb je een flinke skill set nodig om dit beroep uit te kunnen oefenen. In dit artikel lees je er meer over.

#1 De juiste opleiding 

Er zijn natuurlijk genoeg mensen die het marketingvak inrollen zonder een relevante opleiding. Als je die wel hebt dan heb je zeker een streepje voor. Marketeers hebben vaak een hbo-opleiding communicatie of commerciële economie gedaan. In deze studies zitten al veel marketing vakken. 

Praktijkkennis is net zo belangrijk 

Weet je al zeker dat je online marketeer wil worden? Zoek dan ook een stage die daarop aansluit. Praktijkkennis is net zo belangrijk als de juiste opleiding. Misschien is het nog wel belangrijker. Wees dus selectief met je stage. 

Instromen door middel van traineeship

Voldoe je niet aan de juiste opleiding of stage? Geen probleem! Er zijn genoeg online marketingbureaus waarbij je kan instromen door middel van een traineeship. In het begin krijg je misschien nog weinig salaris. Als je eenmaal de traineeship hebt afgerond dan gaat dit wel flink omhoog. Daarnaast heb je de juiste skill set waarmee je overal terecht kunt. Je kunt dit dus echt zien als een investering in jezelf. 

#2 Welke specialisatie past bij jou?

In het begin ga je vooral aan de slag als allround online marketeer. Het is belangrijk dat je klanten over van alles kan adviseren. Later zul je merken dat het belangrijk is om een specialisatie te zoeken. Hou je van social, SEO, SEA of linkbuilding? Dan is het zeker mogelijk om je hier verder in te verdiepen. 

#3 Sociale vaardigheden 

Online marketeers geven ook advies aan klanten over campagnes. Daarom zijn sociale vaardigheden belangrijk. Je moet ook goed nee kunnen zeggen. Sommige klanten denken het nog altijd beter te weten dan jij. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *