Zelf een maaltijdshake maken: Hoe doe je dat?

Zelf maaltijdshake make

Wil je graag je dag starten met een gezonde maaltijdshake maar weet je niet goed hoe je die maakt? Zelf een maaltijdshake maken is makkelijker dan je denkt, maar je hebt er wel een goede voorbereiding voor nodig. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de juiste ingrediënten en apparaten in huis hebt. De meeste mensen maken hun shakes in een blender, maar je kunt er ook gewoon een staafmixer voor gebruiken. In beide gevalen geldt dat je eerst de droge ingrediënten onderin legt, en daar vervolgens de natte overheen giet. Op die manier worden de droge ingrediënten (zoals fruit en groenten) alvast nat, en zijn ze makkelijker te blenden.

Zelf een maaltijdshake maken: Inspiratie nodig?

Maaltijdshakes zijn de perfecte manier om je dag op een gezonde manier te starten. Er zijn genoeg recepten online te vinden, maar ieder lichaam heeft natuurlijk andere behoeften. Wil jij graag geregeld zelf een maaltijdshake maken maar weet je echt niet hoe je dat doet? Dan kun je natuurlijk de hulp inschakelen van een voedingsdeskundige, oftewel een diëtist. Deze kan je uitleggen hoe een gezond voedingspatroon er uitziet, en met welke ingrediënten je lekkere maaltijdshakes maakt. Ook kan diegene je adviseren over gezonde maaltijden voo de rest van de dag, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je enkel op shakes gaat leven. Ze zijn een gezonde manier om één maaltijd per dag te vervangen, maar je hebt ook vaste voeding nodig om energiek te blijven. Voornamelijk doordat daar veel meer eiwitten in zitten.

Hoe ziet een gezond voedingspatroon eruit?

Als je de hulp van een diëtist inschakelt krijg je veel tips en adviezen betreft gezonde voeding. Je krijgt recepten mee en bijvoorbeeld een weekschema waarop staat wat je moet eten. Zo ga je bijvoorbeeld drie keer in de week zelf een maaltijdshake maken, en op de andere dagen een andere, gezonde optie als ontbijt of lunch maken. Het geheim zit hem in de variatie, en een diëtist kan je daarbij helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *